Over Juliet

Het gaat erom wat ieder belangrijk vindt.

Als dat duidelijk is, gaat de energie stromen. 

Ik ondersteun professionals om met conflicten om te gaan.


Ik coach jou bij impasses of gesprekken waar de emoties hoog zijn opgelopen. Als mediator bemiddel ik als derde onafhankelijke bij arbeidsgeschillen en geschillen in de leefomgeving.


Ik ben praktisch ingesteld, houd van humor en voortgang.


Het is voor mij steeds weer fascinerend om mee te maken hoe mensen samen tot een oplossing komen. Als 3e in een gezin met drie broers was het voor mij vanzelfsprekend om mijn bemiddelingsvaardigheden te ontwikkelen. Hoe krijg je als zusje iets van je broers gedaan, dat had ik al snel door.

Mijn aanpak is om in gesprekken tot de kern te komen en een doeltreffend besluit te nemen in gezamenlijkheid. Van inhoudelijke omgevingsjurist heb ik mij in de afgelopen 25 jaar ontwikkeld tot gespreksondersteuner en coach.


In mijn visie leidt samenspraak tot een creatieve en leefbare wereld met aandacht voor elkaar. Juist in deze veranderende wereld wordt samenwerking steeds belangrijker. Dat begint met elkaar begrijpen.

Ik werk al ruim 25 jaar als omgevings-jurist, adviseur en coach in het bedrijfsleven, instellingen en overheids¬organisaties. Als MfN registermediator (sinds 1997) heb ik ruime ervaring met groepsgesprekken binnen organisaties om tot oplossingen te komen. Ik begeleid organisaties bij het verbeteren van de besluitvormingsprocessen en coach mensen om besluitvaardig te zijn.

In mijn werk gebruik ik werkvormen die hun basis vinden in verschillende theorieën zoals Dynamische Oordeelsvorming (gecertificeerd trainer), Deep Democracy, NLP, Groepsdynamica en Conflicthantering. 

“In mijn eerste baan als milieucoördinator heb ik met veelsoortige praktijksituaties ervaring opgedaan. Deze ervaring helpt mij als mediator om milieuconflicten in een bredere context van de omgeving te plaatsen. Door jarenlange samenwerking met ondernemers, bewoners en ambtenaren begrijp ik snel de achtergronden van het ontstane conflict vanuit ieders belang.”

Juliet de Barbanson – MfN registermediator

Kennismakingsgesprek

Ik start met een gratis kennismakingsgesprek zodat ik na kan gaan of ik jou kan ondersteunen.

Bel 0653198628 om een afspraak te maken

  • Traject op maat, offerte op aanvraag
  • Tijdstip in overleg, ook in de avond uren en weekeinde

Maak een afspraak – de eerste stap is gezet.