Hoe overleef ik een arbeidsconflict?

Gieren de zenuwen door je keel omdat je een arbeidsconflict ziet aankomen?

Krijg je hartkloppingen als je weer naar je werk rijdt?

Hang je moedeloos thuis op de bank omdat je het niet meer ziet zitten?

Deze 50 tips over Eerste-Hulp-Bij-Arbeidsconflicten helpen je bij een conflictsituatie zodat je vol zelfvertrouwen de stappen naar de gewenste oplossing zet.

Hoe het allemaal begon - het verhaal achter Eerste-Hulp-Bij-Arbeidsconflicten

Weet jij….?

Een vriendin belt me op. “Jij bent toch steeds problemen aan het oplossen? Kun je een vriend van me helpen met een arbeidsconflict? Hij zit er helemaal doorheen en moet volgende week naar een gesprek.” Inderdaad, ik praat en help mensen in probleem situaties. Situaties waar je door de bomen het bos niet meer ziet. Zoals een arbeidsconflict. Of een teamconflict.

Onzekerheid

Na wat vragen aan mijn vriendin begrijp ik dat haar vriend al een advocaat heeft. Die zoekt de juridische rechten en plichten uit. Maar ja, voor de rest moet hij het zelf uitzoeken. Dat wachten en de onzekerheid, dáár kan hij niet tegen. Hij is er de hele dag mee bezig. Het gaat niet meer uit zijn hoofd.

Conflict hantering

Inderdaad, ik heb een tik. Ik vind conflicten oplossen leuk. Dat doe ik nu alweer bijna 30 jaar. Elke keer weer anders. Altijd weer een verrassing wat iemand als oplossing kiest.

Mijn drive is om jou conflicthantering te leren zodat je beter kunt samenwerken. Daar knapt de werksfeer enorm van op. Je gaat met plezier naar je werk. Je slaapt weer als een roos.

Eerste-Hulp-Bij-Arbeidsconflicten

Ik vertel mijn vriendin dat ik haar vriend een aantal tips kan sturen. Die kan hij doorlezen zodat hij beter voorbereid zijn gesprek kan voeren. De tips helpen hem zijn eigen gedachten te ordenen zodat hij meer rust heeft en met de situatie kan omgaan.

Geen stress meer

Na twee weken ontving ik een bedankmail. De tips hadden hem geholpen om overzicht te krijgen en greep op de situatie zodat hij goed voorbereid het gesprek kon aangaan. Hij was heel blij dat hij deze tips op tijd had ontvangen.

1,2 miljoen mensen

In de media lees ik dat naar schatting 1,2 miljoen mensen jaarlijks met conflicten op het werk te maken hebben. Dat 28% van de werknemers in arbeidsconflicten verzeild raken. Ik verbaas niet dat enorm veel mensen last hebben van stress op hun werk. De meeste van ons zijn conflictmijders of conflictontkenners.

Als je vaardig bent om conflicten op je werk te hanteren, dan werk je met meer plezier. Dan kun je met vertrouwen en in alle rust alle mogelijkheden onderzoeken als je tegenstand ontmoet. Een conflict kunnen hanteren geeft je zelfvertrouwen en zorgt voor meer werkplezier. Het voorkomt een slechte werksfeer en ziekteverzuim binnen organisaties.

Problemen lossen niet vanzelf op. Hoe ga jij om met conflicten op je werk?

Impact van een conflict

Hoe beleef jij een conflict? Raak je er helemaal van ondersteboven? Krijg je hartkloppingen als je eraan denkt? Word je woedend op de andere persoon door wat je is aangedaan?

Je bent niet de enige.

Een conflict kan behoorlijk hard aankomen. Het kan je diep persoonlijk raken en kwetsen. Het kan alle energie uit je halen waardoor je niet meer toekomt aan de leuke dingen.

Mentaal fit

Plots besefte ik dat mijn EHBA-tips voor heel veel mensen een uitkomst kunnen zijn. Die tips kun je online downloaden in jouw vertrouwde omgeving. Op een rustig moment dat het jou goed uitkomt om hierover na te denken.

Eerste-Hulp-Bij-Arbeidsconflicten kan een oplossing zijn om jouw mentale fitheid te behouden in een stressvolle situatie. Zodat je met zelfvertrouwen de situatie tegemoet treedt.

10.000 mensen helpen

Ik wil een bijdrage leveren en 10.000 mensen leren conflicten te hanteren. Het e-book downloaden met 50 tips Eerste-Hulp-Bij-Arbeidsconflicten is een eerste stap.

Met deze tips laat je je niet meer van de wijs brengen: je zet je conflict om in een positieve uitkomst. Je gaat vol zelfvertrouwen op weg naar jouw optimale oplossing.

Iets voor jou?

Lijkt het jou ook fijn om de spanning te verminderen in deze situatie? Ben je klaar om je op een eenvoudige en vertrouwelijke manier met je conflict aan de slag te gaan?

Klik hier om de 50 tips Eerste-Hulp-Bij-Arbeidsconflicten te downloaden

Laat je emailadres achter en ontvang de 50 tips.
50%
Download nu

Conflictcoach

Eerste-Hulp-Bij-Arbeidsconflicten kan ook in de vorm van gesprekken als je dat fijner vindt.

Ik kan je met telefoongesprekken steunen bij de vragen die je hebt. Dan hoef je de deur niet uit, het kan in de avond of in de weekenden. Kies een tijdstip dat we rustig kunnen praten en niet gestoord worden. Maak eerst een afspraak zodat ik alle tijd voor jou kan inplannen.

  • Maak een afspraak met een mail naar juliet@debarbanson.nl
  • Je krijgt binnen 24 uur bericht

Kun je niet wachten en wil je direct je arbeidsconflict onder handen nemen?

Meld je via onderstaande knop aan voor de online training “In 7 stappen je arbeidsconflict innoveren” 

arrow_drop_up arrow_drop_down