Help, hoe kom ik van mijn conflict af?

Page content

article content

Help, hoe kom ik van mijn conflict af?

Een hulpkreet die ik vaak hoor van mijn klanten. Een hulpkreet omdat een conflict zo ongemakkelijk voelt. Omdat je eigenlijk niet goed weet wat je ermee aan moet en slapeloze nachten hebt. Heb jij geleerd op school hoe je moet omgaan met je eigen grenzen? En hoe doe je dat in samenwerking met allerlei collega’s?

Bij een conflict loop je tegen een grens aan. Van jezelf. Van anderen. Soms krijg je voortdurend te maken met grenzen van anderen. Iets in jou resoneert met wat je tegen komt. Je kunt je gaan verzetten en vechten om jouw grens te laten gelden. Of je kunt gaan onderzoeken waarom jij resoneert met die ander. Wat is het dat zo confronterend is? Wat is het dat jou zo irriteert? Waarom wil jij het op jouw eigen manier? Waarom zou jij gelijk hebben en die ander niet?

Welke betekenis heeft dat conflict voor jou? Meestal niet onbetekenend als je er steeds aan blijft denken. Wordt het groter of kleiner in de loop van de tijd? Als je vragen stelt over de betekenis voor jou dan wordt helder wat je wilt en wat je er aan kunt doen. In ieder geval kun je zelf meer grip krijgen op je eigen gedrag. Daar heb je tenslotte invloed op.

Ik kan je ondersteunen om de betekenis van je conflict op te sporen. En verdere stappen te ondernemen om dat conflict een plaats te geven. Door het verkleinen van de invloed op je eigen denkproces. Meestal met het vinden van een passende oplossing.

Als MfNregister mediator ondersteun ik in arbeidsgeschillen. Met een duidelijke aanpak en gesprekken die snel leiden tot de kern van de zaak. Een intake, gezamenlijke gesprekken en vastlegging van de afspraken leiden in korte tijd tot een oplossing. Zodat je weer rust hebt om je te richten op de hoofdzaken.

Zoek je een mediator ter ondersteuning van jouw arbeidsconflict? Bel direct 06-53198628.

Mevr. mr. Juliet de Barbanson is MfN registermediator in arbeidsgeschillen sinds 1998.

Binnenkort verschijnt haar boek “Help, hoe kom ik van mijn vennoot af?!”

Comment Section

0 reacties op “Help, hoe kom ik van mijn conflict af?

Plaats een reactie


*